• 1258

Szolgáltatásaink

WiFi

A Wifi egy vezeték nélküli kommunikációs technológia, amely lehetővé teszi a készülékeink vezeték nélküli csatlakozását az internethez és annak használatát.

Gyakori, hogy az otthoni internet használat megegyezik a wifizéssel.

A Wi-Fi-nél, mivel az adatátvitel rádiójelek segítségével történik, a különböző falak, szekrények, ajtók és más berendezési tárgyak miatt csökkenhet a jel erőssége, és vele az internet sebessége is.

A vezeték nélküli kapcsolathoz Wi-Fi router szükséges. Vállalkozásunk ügyfelei részére igény esetén telepíti az általa javasolt vezeték nélküli routert, külön díjazás ellenében. Ennek előnye, hogy a szolgáltatók általában folyamatosan frissítik az eszközöket, így csökken a biztonsági kockázata, hogy a az eszközét feltörik. A saját tulajdonú router esetén elavulhat a hardver és a szoftver, ezért ilyen esetben érdemes időnként frissíteni vagy új eszközt beszerezni.

Minél újabb a routerünk, annál modernebb szabvánnyal működik (pl. Wi-Fi6), így nagyobb sebességet tesz lehetővé.

Gyakori eset, hogy a régebbi Wi-Fi routerek csak a 2,4 GHz-es sávon kommunikálnak, míg az újabbak képesek az 5 GHz-es sávon is jeleket továbbítani – ez pedig gyorsabb, stabilabb átvitelt jelenthet a felhasználói eszközök számára.

 

Kérjen tanácsot ügyfélszolgálatunktól!